Home | Diensten | Content Marketing

Content Marketing

Zet jij content marketing op de juiste manier in om zo niet alleen het verhaal van jouw organisatie te vertellen, maar ook om van (potentiële) klanten heuse merkambassadeurs te maken? Wil je jouw ideeën van de grond krijgen of heb je juist geen idee waar je moet starten? Wij gaan graag, samen met jou en je medewerkers, aan de slag!

Wat is content marketing?

Met content marketing bied je waardevolle informatie voor je doelgroep. Het is dan ook belangrijk om de juiste content, op het juiste moment, bij de juiste ontvanger te krijgen. Zo zorg je ervoor dat een (potentiële) klant een volgende stap in de customer journey maakt. Hierdoor genereer je nieuwe leads en versterk je bestaande klantrelaties.

De beste content marketing campagnes:

Content heeft een pull-strategie. Gebruikers kiezen er zelf voor om te lezen door actief naar informatie te zoeken. Voorbeelden hiervan zijn: whitepapers, inspirationele blogartikelen, infographics of tutorial video’s.

Content marketing strategie

Wat wil je uiteindelijk bereiken met content marketing, welke data over de doelgroep is beschikbaar, welke content mist er nog op jouw website om klanten goed te kunnen bedienen en waar moet deze content geplaatst worden? Met een uitgewerkte contentstrategie weet je welk doel je in zicht hebt en hoe je meet of je op de goede weg bent. Een contentstrategie is gebaseerd op de volgende punten:

De strategie wordt een houvast voor de content creatie en helpt om interne processen voor creatie en realisatie van content inzichtelijk te maken. Hoe meer campagnes je uitvoert, hoe groter het bereik van de content en het inzicht in je doelgroep wordt. Zo weet je of doelen bijgesteld moeten worden en de strategie aangescherpt moet worden.

Creatieve content creatie

Creatieve content is onderscheidend en heeft een hoge deelfactor. Onze consultants doen ideeën op aan de hand van beschikbare data over (zoek)gedrag en geven er een eigen creatieve draai aan. Wij voeren de contentstrategie ook uit. Daardoor profiteer je van onze ervaring, expertise en media-contacten.

Ben je benieuwd naar de internationale content marketing cases van metapeople? Bekijk dan onze case studies.

Promoten van jouw content

Het is zover, de content is online. De eerste stappen in content marketing zijn gezet. Iedereen is trots op de landingspagina met informatie over een uitgevoerd human interest onderzoek of een interessant blogartikel waarmee je laat zien dat jouw organisatie de expert is binnen de branche. Dit draagt bij aan de Search Engine Optimization van jouw website en er komt organisch verkeer op jouw website. Super! Maar hier houdt een campagne niet op.

Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheden tot actie voor de paginabezoeker, het samenwerken met influencers om de content te blijven updaten of het verspreiden en promoten van content (online PR). Ook deze zaken dragen bij aan de vindbaarheid van jouw website, meer organisch verkeer en een groter bereik. 

Zelf aan de slag: Content marketing training

Ben je geïnteresseerd in een training voor jouw medewerkers op het gebied van online marketing en content? Onze consultants verzorgen kennissessies en trainingen. Tijdens deze training geven we jou en jouw werknemers tools en handvatten om content marketing op een goede manier in te zetten. Ook zorgen we voor coaching on the job, waarbij we samen met de marketingafdeling van jouw organisatie een campagne afronden. Zo worden de werkzaamheden concreet en geven we praktisch advies.

Internationale Content Marketing

Heb je een internationaal bedrijf met websites in verschillende talen? En wil je voor al deze websites unieke content? Dat kan! Omdat wij onderdeel zijn van een wereldwijd netwerk van meer dan 800 professionals verzorgen de specialisten van metapeople content marketing in verschillende talen. Daarnaast is metapeople authoriteit op het gebied van content marketing sinds 2010.

Voor vragen over onze diensten kunt u bellen met het algemene telefoonnummer (+31 30 737 0481) of mailen naar info-netherlands@metapeople.com.

Related Services

Zoekmachine optimalisatie

Wij helpen u met het optimaliseren van de on-page en off-page factoren van uw website. Onze specialisten zorgen ervoor dat uw bedrijf op rendabele posities in de top van de zoekmachine resultaten komt

Online Advertising

Waar zijn de mensen die zoeken naar uw product of dienst? U wilt daar zijn waar uw doelgroep zich ook bevindt. Met online advertising kunt u (potentiële) klanten bereiken met het juiste bericht via het juiste platform op het juiste moment.

Dashboarding

Data wordt verzameld met analytics, CMS systemen en voorraadgegevens van producten. Deze data geeft inzicht in uw business. Voor een beter inzicht kunt u deze databronnen aan elkaar koppelen en inzichtelijk maken met dashboarding.